Yemek Tarifleri
SAĞLIKLI YAZ TARİFLERİ
Bu sıcak yaz günlerinde ne yemek pişireceğinde
kararsız kalıyor insan. İşte ben sizi bugünlük bu dertten kurtarıyorum.
Genellikle yaz aylarında yemekler hava sıcak olduğundan geçiştirilir. Ama siz
de benim gibi yemekleri geçiştirmeyi sevmiyorsanız işte size göre harika tariflerim
var. Yemekler, özellikle akşam yemekleri tüm ailenin bir arada olduğu bir zamandır. Tüm ailenin masada
olduğu bu özel zamanları yaptığınız harika tariflerle keyifli bir
hale getirebilirsiniz. Ayrıca reklam olmasın diye isimlerini vermiyorum.
Sevdiğiniz şefleri sosyal ağlardan takip edebilir, onların tariflerinden
faydalanabilirsiniz. Benim birkaç tane yerli ve yabancı takip
ettiğim şefler var. Özellikle İtalyan bayan bir şef benim favorim, mutlaka onların
günlük sitelerine ziyaret eder ve yemek için fikir edinirim. Her zaman klasik
tencere yemeği yapmak sıkıcı olabilir. Bazen aile bireyleri arasında
o gün yapılan yemeği sevmeyen olabilir. Bulduğunuz değişik tariflerle yemekleri
daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.
DÜĞÜN ÇORBASI
- 1
kase haşlanmış, didilmiş kırmızı et,
- 2
yemek kaşığı un,
- 1
yumurta sarısı,
- 1/2
limon suyu,
- 2
tepeleme yemek kaşığı yoğurt,
- Eritilmiş
tereyağı
HAZIRLANIŞI
1. Derin bir
kasenin içinde yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın,
2. Suyun yarısını
azar azar ekleyip çırpmaya devam edin,
3. Hazırladığınız
karışımı derin bir tencereye alıp kalan suyu, haşlanmış etleri ekleyip
karıştırın,
4. Tencereyi ocağa
alıp kısık-orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
5. Ateşten alıp
tuzunu ekleyin ve karıştırın,
6. Servis esnasında
sıvı yağda toz biber ekleyerek üzerine gezdirebilirsiniz.
KABAK BEĞENDİ
- 5
adet yeşil Kabak,
- 1
adet kırmızı biber,
- 2
tepeleme yemek kaşığı un,
- 1,5
su bardağı süt,
- 1/2
su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- Tuz,
- Karabiber,
- 2-3
yemek kaşığı sıvı yağ.
Köftesi için;
- 200
gr az yağlı kıyma,
- 1
adet küçük boy soğan,
- 1
küçük yumurta,
- 2
yemek kaşığı ekmek kırığı,
- 1
tutam kıyılmış maydanoz,
- Tuz,
- Kimyon,
- Karabiber,
- 1
tepeleme yemek kaşığı un,
- Kızartmak
için sıvı yağ.
Domates sosu için;
- 3
adet orta boy domates,
- 1
yemek kaşığı salça,
- 1
adet küçük boy soğan,
- 1
adet yeşil biber,
- 2
yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz.
Yazar : Nilay Noyan
05.07.2017
![]() |
Düğün Çorbası |
![]() |
Kabak Beğendi |
Yorumlar
Yorum Gönder